ÄP fototoimetus • 13. detsember 1998 kell 22:00

Õliühingut hakkab juhtima Anti Oidsalu

Õliühingu uue töökorralduse kohaselt hakkab õliühingu tööd juhtima Oidsalu, keda toetavad selles ametis Kadri Pärn sekretärina ja Kaljo Aamer nõunikuna. Uut tegevjuhti ametisse ei võeta.

Toomas Saks jätkab tööd Favora Kapitali peadirektori ametikohal, ettevõte haldab Favora kaubamärgi all olevaid tanklaid.

Õliliit muutis oma nime õliühinguks üldkoosolekul 17. novembril, mil organisatsiooniga liitusid ka osa varem kütusefirmade ühingusse kuulunud ettevõtteid. Praegu kuulub Eesti õliühingusse 26 liiget, nende hulgas on Eesti turuliidrid nii kütuse hulgi- ja jaemüügil kui transiidi, terminaalide ja punkerdamise valdkonnas. Ainsana suurtest tegijatest ei kuulu sinna Statoil.

Toimunud muudatuste tulemusel on kahe Eesti kütusefirmade ühenduse kavandatud ühinemine sisuliselt aset leidnud. Eesti kütusefirmade ühingu juhatuse esimehe kohalt lahkunud Marine Bunkeri juhatuse esimees Jüri Koval, kes nüüd kuulub õliühingu juhatusse, ütles, et sellist ühinemist, nagu aprillis kavandati, siiski ei toimunud. Tema sõnul süüdistab osa kütusefirmade ühingusse kuuluvaid väikefirmasid õliühingusse koondunud ettevõtteid monopoli loomise püüdes. «Kui turul raskeks läheb, on hea oma hädades teisi süüdistada,» märkis Koval. Suurematest firmadest kuuluvad nimetatud ühingusse Lukoil ja Võru tolliterminal.

Autor: ÄP

Hetkel kuum