16. detsember 1998 kell 22:00

Deutsche Bank lõhub tavasid

Selline samm on vastuolus Saksa tööstuse finantseerimise kauaaegsete traditsioonidega ning mitmed analüütikud näevad selles ettevalmistusi tööstussektori aktsiatest loobumiseks.

Mõned aktsiad on Deutsche portfellis olnud II maailmasõjast saadik. Kokku moodustavad need panga turuväärtusest 45%, ulatudes 40 miljardi Saksa margani. Muuhulgas kuulub pangale suur hulk autotööstuskontserni DaimlerChrysler ning Saksa suurima kindlustuskompanii Allianz aktsiaid.

Deutsche Banki kinnitusel tahetakse tõsta pangale kuuluvate aktsiate kasumlikkust ja arendada professionaalset portfellihaldust. See kinnitab arvamust, et Deutsche võib lähiajal asuda oma vähemtulusaid varasid ära müüma.

Deutsche Banki aktsionärid on panka selle tihedate sidemete pärast Saksa tööstusega viimasel ajal teravalt kritiseerinud. Eelkõige USA investorid peavad lähedasi suhteid Saksa suurfirmadega vastuvõetamatuks.

Ka nähti selles takistust Deutsche aktsiate noteerimisele USAs, millest on saanud panga üks prioriteete pärast ühinemist Bankers Trustiga.

Tõenäoliselt annab Deutsche Banki samm uue tõuke Saksa pangandussüsteemi kaasajastamiseks, sundides oma osalust tööstussektoris vähendama ka teisi suurpanku, nagu Dresdner ja Commerzbank.

Autor: FT

Hetkel kuum