• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Deutsche Bank lõhub tavasid

  Selline samm on vastuolus Saksa tööstuse finantseerimise kauaaegsete traditsioonidega ning mitmed analüütikud näevad selles ettevalmistusi tööstussektori aktsiatest loobumiseks.
  Mõned aktsiad on Deutsche portfellis olnud II maailmasõjast saadik. Kokku moodustavad need panga turuväärtusest 45%, ulatudes 40 miljardi Saksa margani. Muuhulgas kuulub pangale suur hulk autotööstuskontserni DaimlerChrysler ning Saksa suurima kindlustuskompanii Allianz aktsiaid.
  Deutsche Banki kinnitusel tahetakse tõsta pangale kuuluvate aktsiate kasumlikkust ja arendada professionaalset portfellihaldust. See kinnitab arvamust, et Deutsche võib lähiajal asuda oma vähemtulusaid varasid ära müüma.
  Deutsche Banki aktsionärid on panka selle tihedate sidemete pärast Saksa tööstusega viimasel ajal teravalt kritiseerinud. Eelkõige USA investorid peavad lähedasi suhteid Saksa suurfirmadega vastuvõetamatuks.
  Ka nähti selles takistust Deutsche aktsiate noteerimisele USAs, millest on saanud panga üks prioriteete pärast ühinemist Bankers Trustiga.
  Tõenäoliselt annab Deutsche Banki samm uue tõuke Saksa pangandussüsteemi kaasajastamiseks, sundides oma osalust tööstussektoris vähendama ka teisi suurpanku, nagu Dresdner ja Commerzbank.
  Autor: FT
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tänast Tallinna börsi tõusu vedas Enefit Green
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.