ÄP fototoimetus • 2. märts 1999 kell 22:00

Muuga sadama päästeteenuse otsus valitsuse taga

Harju päästeteenistuse direktor Tarvi Ojala kinnitas eile õhtul, et nad püüdsid korduvalt eilse päeva jooksul Muuga sadamast otsuse langetamise kohta infot saada, kuid tulutult. «Minu andmetel eelistab valitsus, et sadamas jätkuks riikliku päästeteenuse osutamine,» ütles Ojala.

Valitsus viibis eile väljasõidul Tartumaal ja Muuga sadama küsimust ei arutanud. Valitsuse pressiesindaja Daniel Vaariku sõnul oodatakse kõigepealt ära päästeteenuse pakkuja kohale pürgijate projektid ning alles seejärel saab valitsus midagi otsustada.

ESS tahab Muuga sadamas rakendada Eesti esimese kommertstuletõrjeüksuse ja investeerida tänavu sadama päästeüksusse 7 mln krooni.

Muuga sadama direktor Joel Tammeka on varem kinnitanud, et eelistab ESSi Harju päästeteenistusele, sest viimane ei suuda pakkuda sadama nõudmiste kohast päästeteenust.

Ojala väitel on Harju päästeteenistus aga arenev ja kogemustega. «Oleme piisavalt head,» ütles ta.

Autor: ÄP

Hetkel kuum