• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus ootab tulumaksureformile rahvusvahelist hinnangut

  Valitsus tahab, et tulumaksureformi tunnustaksid ka rahvusvahelised eksperdid ja ettevõtete tulumaksu kaotamine ei pälviks Eestis tegutsevate välisriikide firmade pahameelt, ütles valitsuse pressiesindaja.
  Esmalt annab maksureformile hinnangu Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) oma Eesti kohta käivas raportis, mille IMF avaldab jaanipäevaks.
  Vajaduse korral võib tellida veelgi ekspertiise, märkis rahandusminister Siim Kallas pressiesindaja teatel teisipäeva õhtul kabinetinõupidamisel.
  Seni on Reformierakonna algatatud pöördelise tulumaksureformi arutelul vaidlusi tekitanud selle täpne kokkulangevus koalitsioonileppega.
  Valitsus pidi tulumaksuseaduse eelnõu kinnitama juba teisipäevasel istungil, kuid rahvusvahelise ekspertiisi ootuses lükkus see taas edasi.
  Reformierakonna algatusel rahandusministeeriumi koostatud tulumaksuseaduse eelnõu näeb ette ettevõtte arengusse suunatud tulu vabastamist tulumaksust. Tulumaks säilib dividendidele ja varjatud soodustustele.
  Maksuvabaks jääb eelnõu järgi ainult see osa äriühingute kasumist, mida kasutatakse edaspidi ettevõtluses.
  Füüsilised isikud ning mitteresidendist juriidilised isikud maksavad tulumaksu saadud tulult, sealhulgas ka ettevõtluse tulult, ning nende suhtes olulisi muudatusi ette nähtud ei ole.
  Rahandusministeerium leiab, et majanduspoliitilised otsused, mis võivad olulisel määral muuta 2000. aasta eelarve tulusid või kulusid, peaksid olema tehtud eelarve koostamise võimalikult varajases staadiumis.
  Olulisemate otsustusvaldkondade hulgas on ka ettevõtte tulumaksu kaotamine.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.