1. september 1999 kell 22:00

Bensiini hind kukkus

Eesti Statoili peadirektor Epp Kiviaed ütles eile, et ettevõte langetas jaemüügihinda, kuna maailmaturul toimunud hinnalangusele viidates tegi seda ka neile kütust tarniv hulgimüüja Neste. «Me saime täna oma tarnijalt kirja, kus nad teatasid, et kehtib uus hinnakiri,» ütles ta eile. Enamikes Statoili, Neste ja Shelli jaamades maksab bensiin 95E nüüd 7,95 krooni.

Täna hommikul langeb mootorikütuse hind 10 sendi võrra ka Alexela tanklates. Alexela jaemüügijuht Aivar Räim märkis, et kuigi ettevõttele tarnivad kütust ka mõned teised hankijad, järgib ettevõte oma hinnapoliitikas Neste hinnakirja. Samas müüb Alexela kütust 10--15 senti odavamalt kui lääne tanklaketid. «Kuna oleme väiksemaks jäänud, on ka meie kulud vähenenud,» selgitas Räim.

Nädal tagasi tõstsid tanklaketid mootorikütuse hinda 10 sendi võrra, mistõttu tõusis kasutatavaima bensiinimargi 95E hind Eestis esmakordselt üle kaheksa krooni liitrilt. Kütusefirmad seostasid ka seda hinnamuutust maailmaturul toimuvaga, kuigi kütuse hinnanoteeringud Rotterdamis langesid.

Päev hiljem võttis kütusefirmade hinnapoliitika luubi alla konkurentsiamet, kahtlustades firmasid kartellileppes.

Autor: Henrik Ilves

Hetkel kuum