• Jaga lugu:

  Taldlihvmasin on abiks peenlihvimistöödel

  Taldlihvmasinat laenutavad eraisikud elektrilistest tööriistadest kõige enam. Masina käsitsemine ei nõua erilisi oskusi. Seda kasutatakse remondi käigus töödeldavate pindade ettevalmistamiseks.
  Väiksema võimsusega taldlihvmasin on ette nähtud väikeste pindade, lagede ja seinte lihvimiseks, suurema võimsusega tööriistaga saab lihvida väikeses ulatuses ka põrandat, kuid see võib masinat kahjustada. Suure võimsusega lihvmasinad vajavad tööks tööstusvoolu.
  Uute taldlihvmasinate hinnad algavad 1500 kroonist ja ulatuvad 4500 kroonini. Kasutatud tööriista võib kätte saada 1000 krooniga. Eraklientide jaoks populaarse masina rentimisel võib rendifirma küsida tagatisraha.
  Lihvmasina küljes olev tolmukott teeb selle kasutamise eriti mugavaks sisetöödel, kuid kõik masinad pole sellega varustatud. Osade masinate puhul saab tolmukoti juurde osta, osad neist võib ühendada tolmuimejaga.
  Rendifirmade hinnangul on taldlihvmasinaga töötamisel probleemiks ühe servaga lihvimine, mis kulutab aluskummi ebaühtlaselt. Lohaka ümberkäimise tagajärjel võib puruneda masina tallakumm, kõige töökindlamad pole ka liivapaberihoidikud.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Spordiklubid võitlevad pimesi elu eest
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.