ÄP fototoimetus • 7. september 1999 kell 22:00

Taldlihvmasin on abiks peenlihvimistöödel

Taldlihvmasinat laenutavad eraisikud elektrilistest tööriistadest kõige enam. Masina käsitsemine ei nõua erilisi oskusi. Seda kasutatakse remondi käigus töödeldavate pindade ettevalmistamiseks.

Väiksema võimsusega taldlihvmasin on ette nähtud väikeste pindade, lagede ja seinte lihvimiseks, suurema võimsusega tööriistaga saab lihvida väikeses ulatuses ka põrandat, kuid see võib masinat kahjustada. Suure võimsusega lihvmasinad vajavad tööks tööstusvoolu.

Uute taldlihvmasinate hinnad algavad 1500 kroonist ja ulatuvad 4500 kroonini. Kasutatud tööriista võib kätte saada 1000 krooniga. Eraklientide jaoks populaarse masina rentimisel võib rendifirma küsida tagatisraha.

Lihvmasina küljes olev tolmukott teeb selle kasutamise eriti mugavaks sisetöödel, kuid kõik masinad pole sellega varustatud. Osade masinate puhul saab tolmukoti juurde osta, osad neist võib ühendada tolmuimejaga.

Rendifirmade hinnangul on taldlihvmasinaga töötamisel probleemiks ühe servaga lihvimine, mis kulutab aluskummi ebaühtlaselt. Lohaka ümberkäimise tagajärjel võib puruneda masina tallakumm, kõige töökindlamad pole ka liivapaberihoidikud.

Vt. ka Taldlihvmasinate rendihindade võrdlus

Autor: ÄP

Hetkel kuum