• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Linnaehitus kontrollib raviseadmete hankekonkurssi

  Septembris tühistas riigihangete vahekohus ühe osaleja palvel Järve haigla taastusraviseadmete hankekonkursi tulemused, mille kohaselt tunnistati võitjaks firma Semetron. Konkursi tulemustesse sekkus aga pealinnas ehitustöid korraldav Tallinna Linnaehituse AS, kelle eestkostel renoveerib Järve haiglat AS Harju Ehitus.
  Tallinna Linnaehitus muutis hanke tingimusi sellisel viisil, et peale taastusravivannide ja basseini tarnimise tuleb võitjal need ka paigaldada. Sellisel viisil sai Tallinna Linnaehitus kanda seadmete hankimise raviasutusele ehitustööde alla, mida teostab Harju Ehitus.
  Tallinna Linnaehituse juhatuse esimees Vladimir Issakov väitis, et konkursi esialgse võitja pakkumus oli parem nii seadmete iseloomu kui ka hinna poolest. «Meil ehitus käis ega olnud enam aega uut konkurssi korraldada,» rääkis Issakov. «Seetõttu otsustasime osta vajalikud seadmed koos paigaldusega objektil ehitustöid tegeva Harju Ehituse käest.»
  Riigihangete vahekohtule kaebuse esitanud OÜ Surgitech juhatus leidis, et Tallinna Linnaehitus mängis raviseadmete hanke ehitusfirma Harju Ehitus kaudu kätte samale firmale, kellele algusest peale taheti see töö anda, aktsiaseltsile Semetron.
  Riigihangete ameti peadirektor Ülo Sarv ütles, et vahekohtu otsus ei eelda tingimata uue konkursi korraldamist, küll aga tuleb sellisel juhul ülejäänud pakkumused üle vaadata ja teha uus otsus. Sarve sõnul on vastasel juhul konkursil osalejatel õigus nõuda kahjutasu.
  Kuna antud juhul oli konkursi komisjon kõik teised pakkumused peale ASi Semetron oma tunnistanud nõuetele mittevastavaks, tulnuks korraldada uus hankekonkurss.
  Praegu käib juba vannide ja basseini paigaldus. Järve haigla peaarst Helle Mäeltsemees kinnitas, et sellest raviasutusest saab Tallinna ainuke taastusravihaigla, kus on tänapäevased vesiraviseadmed.
  Tallinna Linnaehituse AS on Tallinna linnale kuuluv ettevõte, mille nõukogu eesotsas on keskerakondlasest endine abilinnapea Kalev Kallo.
  Mitme ehitusfirma juhid on süüdistanud Tallinna Linnaehitust ehituskonkurssidel mõnede firmade eelistamises, nende sekka kuulub ka AS Harju Ehitus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.