Sirje Niitra • 7. detsember 1999 kell 22:00

Lennujaama katus lasi läbi

Rekonstrueeritud Tallinna Lennujaama reisiterminal avatakse ülehomme.

«Vastab tõele,» vastas eile ASi Tallinna Lennujaam turundusdirektor Eduard Tüür küsimusele, kas terminali katus jookseb läbi. «Asjaosalisi on teavitatud ja vea kõrvaldamisega tegeletakse,» ütles lennujaama juhatuse esimees Rein Loik.

Äripäeva ajakirjanike lennujaamahoonesse jõudes oli roosa plastämber tilkumiskoha all, kuid EMV projektijuht Kajar Kruus andis ajakirjanikke silmates korralduse see ära koristada. «Midagi ei ole juhtunud,» olid ta esimesed sõnad. Sealsamas oli aga põrandal loik ja tilkus aina juurde. Lõpuks pidi projektijuht tunnistama, et on mõned probleemid, mis kõrvaldatakse garantii korras.

Katuse paigaldanud alltöövõtja Soome firma Rovakate ASi mehed olid parasjagu katusel viga otsimas. «Siin on ikkagi viis tuhat ruutmeetrit kaldkatust. Algul olid tugevad läänetuuled ja siis läks sulaks,» selgitas Kruus lekke põhjusi.

EMV juhatuse esimees Jaanus Otsa tunnistas, et pole ise objektil käinud. Tema hinnangul on tegu ebameeldiva, kuid mitte traagilise juhtumiga, mille põhjustas erakordselt tugev tuul. «Vesi tuli sisse katuseakna kohalt ja minu arvates seal enam ei tilgu,» ütles ta eile kella nelja paiku õhtul. Tegelikult sellal läbitilkumine jätkus.

Otsa sõnul on hea, et viga tuli ilmsiks enne avamist, sest nüüd jõuab selle enne terminali käikuandmist kõrvaldada.

Eile õhtul kogunes EMV juhtkond asja arutama. «Kõik on võimalik,» vastas Otsa küsimuse peale, kas on võimalikud sanktsioonid allehitaja suhtes.

Hetkel kuum