• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lennujaama katus lasi läbi

  Rekonstrueeritud Tallinna Lennujaama reisiterminal avatakse ülehomme.
  «Vastab tõele,» vastas eile ASi Tallinna Lennujaam turundusdirektor Eduard Tüür küsimusele, kas terminali katus jookseb läbi. «Asjaosalisi on teavitatud ja vea kõrvaldamisega tegeletakse,» ütles lennujaama juhatuse esimees Rein Loik.
  Äripäeva ajakirjanike lennujaamahoonesse jõudes oli roosa plastämber tilkumiskoha all, kuid EMV projektijuht Kajar Kruus andis ajakirjanikke silmates korralduse see ära koristada. «Midagi ei ole juhtunud,» olid ta esimesed sõnad. Sealsamas oli aga põrandal loik ja tilkus aina juurde. Lõpuks pidi projektijuht tunnistama, et on mõned probleemid, mis kõrvaldatakse garantii korras.
  Katuse paigaldanud alltöövõtja Soome firma Rovakate ASi mehed olid parasjagu katusel viga otsimas. «Siin on ikkagi viis tuhat ruutmeetrit kaldkatust. Algul olid tugevad läänetuuled ja siis läks sulaks,» selgitas Kruus lekke põhjusi.
  EMV juhatuse esimees Jaanus Otsa tunnistas, et pole ise objektil käinud. Tema hinnangul on tegu ebameeldiva, kuid mitte traagilise juhtumiga, mille põhjustas erakordselt tugev tuul. «Vesi tuli sisse katuseakna kohalt ja minu arvates seal enam ei tilgu,» ütles ta eile kella nelja paiku õhtul. Tegelikult sellal läbitilkumine jätkus.
  Otsa sõnul on hea, et viga tuli ilmsiks enne avamist, sest nüüd jõuab selle enne terminali käikuandmist kõrvaldada.
  Eile õhtul kogunes EMV juhtkond asja arutama. «Kõik on võimalik,» vastas Otsa küsimuse peale, kas on võimalikud sanktsioonid allehitaja suhtes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.