Sirje Niitra • 12. aprill 2000 kell 14:46

Riik seadustab kütusesegamise

Rahandusministeeriumis valminud kütuseaktsiisi seaduse muudatus seadustaks Eestis kütuse erinevatest komponentidest segamise, mis Kütuse Ümarlaua liikmete hinnangul avaks piiramatud võimalused musta kütusega äritsejatele ja ajaks segamini niigi sassis kütuseturu.

Eestis müüdava kütuse madalale kvaliteedile on juhtinud majandusministrile saadetud kirjas thelepanu ka Autode Maaletoojate Liit. Liitu kuuluva Nissan Balti hooldeülem Aimar Lukk ütles, et kehva kütuse tõttu tekib eurosõidukitel reesuskonflikt ja arvutid hakkavad lollusi tegema.

Rahandusministeeriumi nõuniku Daniel Vaariku sõnul ei soovinud seaduseelnõu koostajad seadustada mehaanilist kütusesegamist, vaid vältida tööstuslike tootjate topeltmaksustamist.

Eestis segavad eri komponentidest ametlikult autokütust vaid kaks firmat: Eriõli Kohtla-Järvel ja Alexela Oil Tallinnas.

Hetkel kuum