Ülo Toomsalu • 20. aprill 2000 kell 5:58

Tudeng õppis 20 aastat Tartu Ülikoolis rahvaluulet

Tänavu kevadel lõpetas Tartu Ülikooli rahvaluule eriala Peeter Panov, kes õppis kõrgkoolis ligi 20 aastat, kirjutab Eesti Päevaleht.

Panov hakkas Tartu Ülikoolis rahvaluulet õppima 1981. aastal. Nelja aasta pärast ta eksmatrikuleeriti ning 1986. aastal astus ta kaugõppesse. Aasta hiljem eksmatrikuleeriti ta uuesti, kuid 1990. aastal pääses Panov taas ülikooli õppima. 1995. aastal oli ta edasijõudmatuse pärast jälle sunnitud koolist lahkuma, kuid tänavu märtsis kaitses Panov eksternina oma bakalaureusetöö ning sai kõrghariduse.

'Ta alustas ühel kursusel praeguse Tartu Ülikooli professori Ülo Valguga,' meenutas Panovi sõber ja kaaslane setu laulu ansamblist Hellero, dotsent Paul Hagu. 'Ja ta on ikka tubli poiss, et ära lõpetas, tegi päris kena lõputöö setu laulust.'

Tõenäoliselt ei ole Panov siiski püstitanud ülikoolis õppimise rekordit, kuid kindlaid andmeid Tartu Ülikooli õppe- ja üliõpilasosakonnal selle kohta ei ole.

Hagu andmetel kavatsevad lähiajal ülikooli lõpetada veel mõned Panoviga ühel ajal õppinud tudengid, kellest vähemalt üks on kooli astunud temast varem.

Hetkel kuum