Kaja Koovit • 19. juuni 2000 kell 13:42

Külmhoones võim EBRD ja leedukate kätte

Tallinna Külmhoone aktsionärid otsustasid tänasel korralsiel üldkoosolekul eelmise aasta 17,6 miljoni kroonisest kasumist omanikutulu mitte maksta ja valisid nõukokku kuus uut suuromaniku esindajat.

Uute liikmetena kuuluvad nõukokku Külmhoone ja Leedu Kauno Pieno Centrase (KPC) ühinemist koordineeriva ja rahastava Euroopa Rekonstruktsiooni ja Arengupangale (EBRD) kuuluva Scandinavian Baltic Development?i (SBD) fondijuht Björn Gillberg, SBD juhatuse esimees Cristoffer Kurpatow, KPC nõukogu liige Arvydas Strumskis, KPC algne suuromanik Pranas Dailide ning viimase abikaasa Jolanta Dailidiene ning Külmhoone endine juhatuse liige ja pragune KPC nõukogu liige Anatoli Bekergun. Varasemast nõukogust jätkab ka edaspidi Margus Puust.

Aktsionärid otsustasid suuromaniku KPC otsusega ettevõtte mulluse 17,6 miljoni kroonise kasumi arvelt dividende mitte maksta. KPCle kuulub Tallinna külmhoones 86,6 protsendiline osalus. Ettevõte ei ole nelja aasta jooksul kordagi dividende maksnud.

Hetkel kuum