Ülo Toomsalu • 18. oktoober 2000 kell 6:14

Alumiiniumvannid reetsid metallivargad

Kuivastu sadamas veokist leitud alumiiniumvannid juhatasid Saare politseinikele kätte vargajõugu, kelle hingel on enamik maakonnas tänavu toime pandud metallivargustest, kirjutab Postimees.

18-24aastastest saarlastest koosnev viieliikmeline jõuk on uurijale üles tunnistanud, et nad varastasid seitsmel korral elektriliine ning umbes sama palju kordi alumiiniumist vanne, millest koduloomad karjamaal joovad.

'Praegu seostame neid ligi 15 vargusfaktiga, kuid vargusi võib ka rohkem olla,' lausus Saare politsei uurimistalituse vaneminspektor Lembit Kivi. 'Me ei saanudki viimasel ajal muud teha kui metallivaraste järel joosta.'

Jõuk jäi politseile vahele 10. oktoobril Kuivastu sadamas, üritades järjekordset värvilise metalli koormat üle väina Tallinna kokkuostu viia. Politsei sai võimaliku veo kohta vihje ning kontrollimisel leitigi DAF-tüüpi veokist üks 500liitrine ja üks 2000liitrine alumiiniumvann.

Kui kõik kuriteofaktid uurimise käigus tõendamist leiavad, on Saare politsei lahendanud peaaegu pooled sel aastal maakonnas toime pandud 38 metallivargusest. Viie mehe tekitatud kahju ei oska politsei veel täpselt öelda, kuid see võib ulatuda sadadesse tuhandetesse kroonidesse.

Hetkel kuum