Tõnu Tramm • 30. november 2000 kell 10:43

Riigilõiv sundis autoklubi hädaabinumbrit muutma

Ülisuure riigilõivu kehtestamine kolmekohalistele lühinumbritele sundis Eesti Autoklubi muutma ligi 5 aastat kasutusel olnud üle-eestilise Autoabi lühinumbrit 188.

Alates 1.detsembrist saavad kõik autosõitjad hädas olles abi kutsuda lühinumbrilt 1888.

'Eesti Autoklubil ei ole võimalik tasuda riigilõivu 1000 krooni päevas ainult lühinumbri 188 kasutamise eest,' lausus Eesti Autoklubi juhatuse liige Aivo Kuldmäe. On üsna taunimisväärne pidurdada riigi infrastruktuuri ühe osa arengut, selle asemel, et seda toetada, lisas ta.

Autoklubi otsus tulenes Riigilõivu seaduse muudatustest, millega kehtestati kolmekohalistele lühinumbritele 360 000kroonine aastamaks. Eesti mobiilsideoperaatorid on lubanud Autoklubil kasutada 188 lühinumbrit tasuta, valitsus ei pidanud aga vajalikuks lülitada autoabinumbrit tasuta hädaabinumbrite loetellu.

Hetkel kuum