• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigilõiv sundis autoklubi hädaabinumbrit muutma

  Ülisuure riigilõivu kehtestamine kolmekohalistele lühinumbritele sundis Eesti Autoklubi muutma ligi 5 aastat kasutusel olnud üle-eestilise Autoabi lühinumbrit 188.

  Alates 1.detsembrist saavad kõik autosõitjad hädas olles abi kutsuda lühinumbrilt 1888.
  'Eesti Autoklubil ei ole võimalik tasuda riigilõivu 1000 krooni päevas ainult lühinumbri 188 kasutamise eest,' lausus Eesti Autoklubi juhatuse liige Aivo Kuldmäe. On üsna taunimisväärne pidurdada riigi infrastruktuuri ühe osa arengut, selle asemel, et seda toetada, lisas ta.
  Autoklubi otsus tulenes Riigilõivu seaduse muudatustest, millega kehtestati kolmekohalistele lühinumbritele 360 000kroonine aastamaks. Eesti mobiilsideoperaatorid on lubanud Autoklubil kasutada 188 lühinumbrit tasuta, valitsus ei pidanud aga vajalikuks lülitada autoabinumbrit tasuta hädaabinumbrite loetellu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".