Sulev Oll • 26 jaanuar 2001

Veerand ERA Panga võlausaldajate nõuetest rahuldatakse

ERA Panga pankrotihalduri Jaak Annuse sõnul on praegu reaalne, et võlausaldajate nõuded ERA Panga vastu rahuldatakse veerandi ulatuses. 'Protsent võib olla isegi kõrgem,' kinnitas Annus.

Teistest võlausaldajatest suurem saab olema Hüvitusfondi nõude rahuldamise protsent, sest pandiga tagatud nõude omanikuna saab ta kogu raha, mis laekub ERA Panga peahoone müügist. 'Hüvitusfondi nõude ülejäänud osa rahuldatakse teistega võrdsetel alustel,' ütles Annus.

Paljuski sõltub nõuete rahuldamine siiski sellest, kuidas kulgeb kohtuvaidluste lahendamine nende mitmekümne miljoni krooniste nõuete suhtes, mille suhtes taotlevad võlausaldaja staatust Andres Bergmanniga seotud äriühingud. Nimetatud vaidluste tulemus võib selguda aga alles riigikohtu lahenditega.

'Kui nõudeid tuleb juurde, on nõuete rahuldamise protsendid hoopis väiksemad,' sõnas Annus.

Tunnustatud nõudeid ERA Panga vastu on hetkel umbes 320 miljoni krooni ulatuses.

Hetkel kuum