5. juuli 2001 kell 7:05

Washingtoni saatkonna põlengus hävis osa Evald Okase töödest

Välisministeerium möönis eile, et Washingtoni Eesti saatkonnas ööl vastu teisipäeva puhkenud tulekahjus sai kannatada ja ilmselt ka hävis mitu kunstnik Evald Okase teost, mis olid seal üleval Ameerikas rändava näituse koosseisus, kirjutab Postimees.

Välisministeeriumi pressiesindaja Taavi Toom kinnitas, et mõned teosed võisid kannatada saada ja hävida, aga ei osanud öelda näitusel olnud teoste koguhulka ega ka hävinud või rikutud graafilitse lehtede hulka või nimetusi.

Washingtoni Eesti saatkonna ajutine asjur Miko Haljas ütles Postimehele, et kahjustused on üpris väikesed.

Teadmatuses viibis eile õhtul ka tööde autor Evald Okas, kes ütles, et tema teada sõitsid Ameerikasse 20-30 taiest.

Välisministeerium polnud eile hilisõhtuni Okasega ühendust võtnud ega teda teoste võimalikust hävimisest või riknemisest teavitanud.

Hetkel kuum