Peeter Raidla • 6. september 2001 kell 9:12

Postkastitootja avas lasertöötluskeskuse

AS Kitman, kelle põhitoodanguks on postkastid, kauplusemööbel ning kaminad, avas täna metalli lasertöötluskeskuse, mis läks maksma 5,5 miljonit krooni. Viimase kolme aastaga on Kitman investeerinud tootmise uuendamisse ligi 20 miljonit krooni.

Ettevõtte juhataja Tarmo Prikk sõnas, et nende toodangust läheb 65 protsenti ekspordiks. Kogu toodangu maht ulatub praegu 60-65 miljoni kroonini aastas. Kauplusmööbli toodangu mahult on Kitman Priki väitel jõudnud Baltimaades teisele kohale. Eestis on Kitmani toodanguga sisustatud näiteks Sportlandi keti kauplused ja Tondi Selver.

Lisaks valmistatakse ligi 25 000 postkasti aastas, millest suur osa läheb Euroopasse. Samuti tehakse allhanget Harvia kaminate tootjale.

Kitmani eelkäijaks on kunagine kaubandusliku inventari tehas ETK KIT ning selle kõik aktsiad kuuluvad AS-ile NG Investeeringud.

Hetkel kuum