Inge Rumessen • 14. november 2001 kell 12:06

Riikliku pensionikindlustuse seadus võetakse täna vastu

Riigikogu võtab täna suure tõenäosusega vastu riikliku pensionikindlustuse seaduse, mis on kooskõlla viidud pool aastat tagasi vastu võetud kohustusliku kogumispensioni ehk teise samba seadusega.

Sotsiaalkomisjoni esimees Toomas Vilosius nentis, et selle seaduse vastu võtmisega inimese jaoks küll midagi konkreetselt ei muutu. Lisaks möönis ta, et kuivõrd esialgses seaduses oli pensionide indekseerimine mõnevõrra kohmakalt sõnastatud, siis uue variandi järgi peaks see igale inimesele arusaadavam olema.

'Opositsiooni poolt tuli küll ettepanek pensionikassasse laekuva raha kasvu ja majanduskasvu keskmine siduda keskmise palga kasvuga, kuid see ei leidnud sotsiaalkomisjonis toetust, sest see diferentseeriks edukamad pensionärid vähemedukamatest,' ütles Vilosius.

Hetkel kuum