• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Günekoloog Andrei Sõritsa kavandab Tartus tasulist sünnitust

  Tuleval aastal saab Tartus lisaks ülikooli kliinikumi naistekliinikule sünnitada ka günekoloog Andrei Sõritsa erakliinikus Elite, kus lapse ilmaletoomine hakkab maksma 6000-10 000 krooni, kirjutab Tartu Postimees.

  Sünnituse kuni 10 000-kroonisele hinnale lisandub veel ligi 5000 krooni juhul, kui uuel kliinikul ei õnnestu sõlmida lepingut Tartu haigekassga.
  30 miljonit krooni maksma läinud Elite avab Tartus Veeriku linnaosas uksed kolme nädala pärast, kuid tänavu ei võta ravila vastu ühtki sünnitajat.
  'Tahame haigla kõigepealt sisse töötada,' selgitas kliiniku omanik Sõritsa. 'Et me ei peaks riskima, kutsume esimese sünnitaja siis, kui kõik käib kui kellavärk. Võibolla oleme valmis jaanuaris-veebruaris, võibolla hiljem.'
  Elite saab aastas vastu võtta kuni 400 sünnitajat, kuid Sõritsa usub, et üsnagi kallis teenus toob ravilale vähemalt esialgu alla saja patsiendi aastas.
  Tallinnas Nõmme erahaiglas Fertilitas maksab sünnitus ligi 10 000 krooni. Kui sünnitajal on ravikindlustus, tasub sellest summast 4680 krooni Harju haigekassa. Fertilitase naistearst Ivo Saarma kinnitas, et aastas võtab erakliinik vastu keskmiselt 300 sünnitajat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.