Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: Tallinna Teede erastamisvõit kergitas Merko Ehituse aktsiat

  Tänasel laiahaardelisel börsipäeval tuleb kõige huvipakkuvamaks pidada Merko Ehituse aktsia tõusu, mis pärast Tallinna Teede AS esialgset erastamisvõitu oli täna investorite ostuorbiidis.

  Baltimaade suurima ehituskontserni aktsia lõpetas selle aasta ühe aktiivseima börsipäeva 38,70 kroonil ehk kõrgeimal tasemel pärast 31. augusti.
  Tallinna Teede erastamise tõenäolise võitja Merko Ehituse 42,6 mln kroonine pakkumine, mis ületas algpakkumise ainult marginaalset, peaks olema ettevõtte jaoks soodne ning aitama ta tegevust laiendada ja käivet suurendada.
  Positiivne on Merko jaoks see, et Tallinna Teede omakapital oli ta müügihinnast suurem ning Tallinna teede parandusega tegelev ettevõtte töötab kasumilikult. Eelmise aasta 5,2 mln kroonise käibe kõrval teeniti 1999. aastal 8,6 mln kroonine kasum.
  Plussiks võib pidada ka seda, et Tallinna Teede ASi müünud riiklik komisjon lootis teenida ettevõtte müügiga märksa enam tulu ning et Linnavalitsus on ettevõttega sõlminud riigihanke korras töö ettevõtulepingu Tallinna teede ja tänavate korrashoiuks aastani 2003.
  Tänane päev oli Tallinna börsil erakordne ka sellepoolest, et seitsmeteistkümnest börsil noteeritud ettevõtte aktsiast kaubeldi koguni 13.
  Hommikusest suurest langusest väljasaanud Euroopa tehnoloogasektor upitas päeva lõpuks üles ka Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia, mis pärast 65 krooni peal ärakäimist suutis päeva lõpetada 66,25 kroonil ehk 0,8% plussis.
  Langusest ainsana ei pääsenud täna Tallinna börsil välja Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia. Tujutult kaubeldi aktsia alla 1% võrra, tasemeni 142,75 krooni.
  Pärast eile meediast läbi käinud linnukasvataja Talleggi väikeaktsionäridele tehtud ostupakkumist oli täna mõõduka ostusurve all loolihakasvataja ja -tootja Rakvere Lihakombinaadi aktsia <GR#EE.RLK>, mis tõusis 8 kroonini ehk kõrgeima tasemeni pärast 1998. aasta augusti.
 • Hetkel kuum
Statistikaamet vastab kriitikale: kuidas kujuneb elektrihinnaindeks?
Elektrihinnaindeksi arvutamist mõjutab ka riigipoolne sekkumine, muutust hinnaindeksis näeme peagi, selgitab statistikaameti juhtivanalüütik Lauri Veski vastukajana Äripäeva “Makromaania” uudiskirjale.
Elektrihinnaindeksi arvutamist mõjutab ka riigipoolne sekkumine, muutust hinnaindeksis näeme peagi, selgitab statistikaameti juhtivanalüütik Lauri Veski vastukajana Äripäeva “Makromaania” uudiskirjale.
Tuuleaktsiatele hakkas puhuma pärituul
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Politseijuht: nõrkustele keskendumine teeb keskpäraseks
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Ärimehed tegid vanast koolihoonest suure hooldekodu
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Pindi näeb kinnisvaras virgumise märke
Kevade esimene pool annab kinnisvaraturule alust mõõdukaks optimismiks, teatas Pindi Kinnisvara.
Kevade esimene pool annab kinnisvaraturule alust mõõdukaks optimismiks, teatas Pindi Kinnisvara.