24. jaanuar 2002 kell 11:58

Toll andis kohtu alla arvutidetailide salakaubavedaja

Kagu tolliinspektuur viis sel nädalal lõpule eeluurimise kriminaalasjas, milles on süüdistatavana vastutusele võetud mees, kes üritas salakaubana Eestisse toimetadaligi 250 000 krooni väärtuses arvutidetaile.

Süüdistuse kohaselt toimetas Dmitri Siroki sõiduautoga Audi 80 Koidula piiritollipunkti kaudu üle piiri arvutite elektroonilisi komponente 15. septembril, 20. oktoobril ja 3. novembril ning hoidus kõigil kordadel tahtlikult kõrvale tollikontrollist. Esimesel korral oli tal sõidukis arvutidetaile 52 356 krooni, teisel korral 89 460 ja kolmandal korral 98 736 krooni väärtuses.

Siroki pani toime salakaubaveo s.o. tollikontrollile kuuluva kauba olulises ulatuses ebaseadusliku toimetamise üle tollipiiri tollikontrolli eest varjatuna. Kui toll ei oleks mehe salakaubavedu avastanud, oleks riik saanud 43 299 krooni kahju saamata jäänud käibemaksu näol. Siroki hüvitas selle summa eeluurimise ajal. Siroki kriminaalasi tuleb Põlva maakohtus arutusele veebruari alguses lihtmenetluse korras.

Hetkel kuum