29. jaanuar 2002 kell 7:12

Aktsiaturul on suunatud pilgud Fedi intressiotsusele

Ameerika aktsiaturud liikus eile eikuhugi ? peamiste indeksite muutused olid väikesed, turud ootavad Fedi otsust.

'Aktsiaturul on olnud pärast septembrit madalataset järsk liikumine üles, mis on pannud inimesi küsima ? kas majandus saab olema piisavalt tugev, et pakkuda ettevõtete kasumite näol õigustust praegustele aktsiate hinnatasemetele,' ütles Stein Roe Farnham peastrateeg Alfred Kugel. 'Tegelikult ei tea keegi. Küsimus on ? kui tugev on ja kaua taastumine kestab?'

Wall Street ootab Föderaalreservi kahepäevaselt istungilt kolmapäeval intressiotsust kinnitusena majanduse taastumisest. Föderaalreservilt oodatakse intresside muutmatajätmist, mis lõpetaks agressiivse rahandusliku õgvendamisepoliitika.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> tõusis 0,26% võrra 9865,75 punktile veetuna General Motorsi aktsiast <GR#US.GM>, mis tõsis 3,84% võrra 50,34 dollarile. Ka teise autotootja Fordi aktsia <GR#US.F> tõusis 3,76% võrra 15,06 dollarile. Autootjate aktsiate tõusu taga oli tunda investeerimispanga Morgan Stanley poolne autotööstuse investeerimisreitingu tõstmine.

Nasdaq <GR#US.^IXIC> tõusis 0,32% võrra 1943,91 punktile. S P 500 indeks <GR#US.^SPC> tõusis 0,02% võrra 1133,06 punktile.

Reedese seisuga olid 265 S P 500 indeksisse kuuluvat firmat teinud teatavaks oma kvartalitulemused, mis näitavad, et kollektiivselt on kasumid kukkunud 19,4% võrra. Paljud on siiski ületanud alandatud ootusi.

Tõusjad edestasid New Yorgi börsil kukkujaid suhtega 8 : 7 ning Nasdaqil 18 : 17. Nasdaqil leidis uue kodu enam kui 1,46 mld aktsiat ning NYSEl enam kui 1,17 mld aktsiat.

Xerox <GR#US.XRX> teatas üllatuslikust kvartalikasumist (enne ühekordseid kulusid), mis viis aktsia 13,54% võrra üles 11,24 dollarile. Xerox teatas, et nad ootavad kogu alanud aastat kasumit.

Palm aktsia <GR#US.PALM> sööstis üles pärast mobiilsidega pihuarvuti tutvustust 6,41% võrra 4,15 dollarile. Uus pihuarvuti võimaldab kasutada internetti.

Hetkel kuum