Tõnis Arnover • 18. veebruar 2002 kell 7:56

Barnevik ei pidanud teleintervjuus oma miljardilist pensioni suureks

Rootsis ülisuure pensikompensatsiooni pärast vägeva kriitika alla sattunud ja Investori juhatuse esimehe kohast loobuma pidanud tuntuim firmajuht Percy Barnevik ütles pühapäevaõhtul intervjuus Rootsi SVT-le, et USA mõõdupuu järgi ei ole tema 1,58 miljardi Eesti krooni suurune pensionikompensatsioon üldse suur, kirjutab Dagens Industri.

?See on väga suur summa Rootsi mõõdupuu järgi, aga mitte neile, kes töötavad Ameerikas, mis oli minu alternatiiv. Võib öelda, et ma sain Ameerika kompensatsioonitaseme Euroopa keskkonnas,? ütles Barnevik.

?Minu pensionilepingul ei midagi tegemist Rootsi majanduseluga. Selliseid lepinguid ei ole Rootsi veel sõlmitud,? ütles Barnevik, avaldades kahetsust, et pensionilepingut ei avaldatud kohe 1996. aastal, vaid alles nüüd.

Küsimusele, kas Jacob Wallenberg andis talle sule, vastas ta: ?Te võite nimetada seda, kuidas tahate. Kuid võin kinnitada, et nii tema kui mina olime sajaprotsendiliselt ühel seisukohal.?

Hetkel kuum