Kaja Koovit • 18. aprill 2002 kell 8:44

Greenspan intressimäärade tõstmisega ei kiirusta

USA keskpanga juht Alan Greenspan andis oma eilses kõnes mõista, et pangal ei ole kavas lühiajaliste intressimäärade tõstmisega kiirustada.

Greenspan lausus, et madal inflatsioon jätab keskpangale võimaluse kindlalt veenduda, et riigi majandus on tõepoolest kindlalt taastumise teel, kirjutas MSNBC.

Legendaarne ja mõjuvõimas Greenspan lausus Kongressi ja Senati ühendatud majanduskomitee ees esinedes, et praegused märgid 'tunnistavad ülekaalukalt' kestvat arengut, kuid selleks, et majandusteadlased saaksid selles päris kindlad olla läheb veel kaks kuni neli kuud.

See keskpanga poolne ebatraditsionaalselt konkreetse aja nimetamine annab analüütikute sõnutsi märku, et Fed ei plaani kuni juuni lõpul aset leidva kohtumiseni intressimäärade osas midagi muuta ning tõenäoliselt tahetakse mullusele agressiivsele intressimäärade langetamisele vastupidise käigu andmisega oodata kuni augustini.

Fedi Vabaturukomitee peaks järgmisena kokku tulema 7.mail, kuid vaatamata majanduse olukorra paranemise märkidele oodatakse, et intressimäärad jäävad jätkuvalt praegusele viimase 40 aasta madalamale tasemele.

Hetkel kuum