Peeter Stamberg • 2. mai 2002 kell 7:37

USA aktsiaturgudel: Dow tõusis üle 10 000 punkti

USA kvaliteetaktsiaid sisaldav Dow indeks kerkis eile, kuid tehnoloogiaettevõtted langesid.

Laiem turg tõusis teist päeva järjest, mis oli esimest korda viimase viie nädala jooksul. Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> tõusis kolmapäeval taas üle psühholoogiliselt olulise 10 000 punkti joone, kerkides 1,1 protsendi võrra 10 060 punktini. Peamiselt tehnoloogiaettevõtete aktsiaid sisaldav Nasdaq <GR#US.^IXIC> langes 0,6% võrra, 1678 punktini ja laiem S P 500 <GR#US.^SPC> kerkis 0,9%, 1086 punktini.

?Me oleme ikka langustrendis aga inimesed tulevad ja ostavad aktsiaid, sest nad peavad neid odavateks,? ütles SG Cowen Securities kauplemisjuht Todd Leon uudisteagentuurile Reuters. Ta ütles, et USA keskpanga (Fed) esimees Alan Greenspan ei tõsta lähiajal intressimäärasid ja inimesed arvavad, et on aeg osta.

Dow indeksit aitas kergitada karastusjookide tootja Coca-Cola Co. <GR#US.KO>, mille hind kerkis 3,8% võrra. Kokku lõpetasid 30st Dow" komponendist plussis 28.

Suure languse tegi läbi Sun Microsystemsi <GR#US.SUNW> aktsia, mis kukus eile ligi 15% võrra 6,97 dollarini. Kukkumise taga oli teade, et kompanii tootmisjuht lahkub kompaniist. Aktsia suur langus tähendas seda, et aktsia jõudis 3,5 aasta madalaimale tasemele.

Aprilli hea automüügi näitaja aitas kergitada autotootjate aktsiaid. General Motorsi <GR#US.GM> aktsia tõusis üle 2%, Ford Motor <GR#US.F> ligi 3% ja DaimlerChrysler <GR#US.DCX> 2% võrra.

Hetkel kuum