9. detsember 2002 kell 11:55

Läti valitsus lõpetab rahapuudusel välissaatkondade turvamise

Läti uus valitsus kavatseb kokkuhoiu eesmärgil lõpetada nii välissaatkondade kui ministeeriumite valvamise.

<#Raadio Vaba Euroopa=http://www.vabaeuroopa.org/> andmeil on Läti uue valituse motoks ?Kokkuhoid igal alal? ja peaminister Einars Repse jutlustab järgmise aasta riigieelarve kokkupanemisel varasemast täiesti uut filosoofiat, mis näeb ette totaalset kokkuhoidu kõigis riigi finantseeritavates eluvaldkondades.

Paksu verd on tekitanud valitsuse ettepanek lõpetada järgmisel aastal välissaatkondade ja riigiasutuste turvamine. Neil päevil koostatakse siseministeeriumis välja sellekohased normatiivaktid.

Rahvusvahelist survet Läti ei karda, sest politseiameti juhi Juris Reksna sõnul on mitmed Euroopa Liidu liikmes- ja kandidaatriigid lõpetanud saatkondade valvamise. Plaani kohaselt, millega säästetakse ca 45 miljonit Eesti krooni, lõpetatakse ka ministeeriumihoonete, raadio- ja telemajade ning Riia teletorni valvamine.

Hetkel kuum