• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Soome metallifirmad ?sigatsevad? Eestis

  Soome metallitöötajate ametiühing leiab, et Soome firmad ?sigatsevad? Eestis, sest suhtuvad külmalt ametiühingutesse ja kollektiivlepingutesse.

  Soome metallitöötajate ametiühingu välissekretäri Seppo Pakarineni sõnul näitas Eestis tehtud uurimus, et Soome metalliliidu firmad, mis Soomes on igati eesrindlikult sõlminud töötajatega kollektiivlepingud ning kelle töötajatest kuulub enamik ametiühingusse, näitavad Eestis sootuks teist palet.
  Pakarinen ütles Eesti Päevalehele, et kui Soomes kuulub metalliliidu liikmesfirmade töötajatest 80 protsenti ametiühingusse, siis Eestis on samade firmade puhul vastav näitaja vaid viis protsenti.
  Samuti pole Soome osalusega firmad sõlminud Pakarineni sõnul Eestis kollektiivlepinguid, pidurdades nii tööjõuturu arengut. Nimelt sõlmitakse Soomes kollektiivlepinguid terve sektori (näiteks metalliliidu) ettevõtete osas, kuid Eestis tehakse seda ettevõtete lõikes.
  Kuigi mõlemas riigis on kord isemoodi, leiab Pakarinen, et Eestis tegutsevad liidu liikmesettevõtted on käitunud halvasti.
  ?Soome ettevõtluskultuuri iseloomustavad kõrged eetika- ja moraalinormid. Me ei saa heaks kiita olukorda, kus Soomes igati korralikud ettevõtted Eestis teistmoodi käituvad,? lausus Pakarinen.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ühes asjas on meil parim valitsusjuht, juhtumisi ülitähtsas asjas
Peaminister Kaja Kallas on välispoliitikas näidanud sisu ja jõudu. Seesama aus julgus tuleb tal leida ka riigisisestes küsimustes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peaminister Kaja Kallas on välispoliitikas näidanud sisu ja jõudu. Seesama aus julgus tuleb tal leida ka riigisisestes küsimustes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Balti börsidel jätkus nädal langusega
Päeva esimesel poolel üle protsendi miinuses olnud Balti börsid taastusid sulgumise ajaks mõnevõrra, kuid jäid siiski punasesse.
Päeva esimesel poolel üle protsendi miinuses olnud Balti börsid taastusid sulgumise ajaks mõnevõrra, kuid jäid siiski punasesse.
Raadiohommikus ükssarvik, riskiraha ja kuidas leida töötajaid, kui neid ei ole
Äripäeva raadio hommikuprogrammis teeme reedel juttu riskantsetest ja kiiresti arenevatest valdkondadest ning nende võimalustest. Samuti ühest kallist veast, mille investorid enda teadmata sel aastal teha võivad.
Äripäeva raadio hommikuprogrammis teeme reedel juttu riskantsetest ja kiiresti arenevatest valdkondadest ning nende võimalustest. Samuti ühest kallist veast, mille investorid enda teadmata sel aastal teha võivad.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.