Mart Vabar • 5. november 2003 kell 22:00

EL nõuab Media Playeri Windowsist lahutamist

Euroopa Liit leiab, et Media Playeri integreerimine Windowsi on monopoolse seisundi kuritarvitamine ning tänavu augustis tehti Microsoftile ettekirjutus kas töötada välja Windowsi versioon ilma Media Playerita või siis hakata müüma Windowsit ka Microsofti tootega konkureerivate, Media Playeriga analoogiliste multimeediaprogrammidega.

Microsofti ettepanek pakkuda konkureerivatele toodetele "täielikku ühilduvust", olevat Brüsselis tagasi lükatud kui vastuvõetamatu ning kosmeetilise iseloomuga, vaba konkurentsi probleeme mittelahendav.

Siiski olevat Microsoftile antud kuni 12. novembrini lisaaega, et etteheidetele reageerida.

Esialgu on täpsemalt teadmata, missuguseid meetmeid ELi komissar Monti on planeerinud, kuid väidetavalt kavatsetakse Microsoftilt nõuda ka operatsioonisüsteemide ning serveritarkvara koodi avaldamist, tellimaks neile erapooletut ekspertiisi võimalike sisseehitatud spioneerimisvõimaluste suhtes.

Hetkel kuum