Soros prognoosib dollari languse ja aktsiate tõusu jätkumist

26. jaanuar 2004, 11:15

Miljardärist filantroop George Soros ütles, et USA dollari langus sellel aastal jätkub isegi siis, kui aktsiate hinnad tõusevad.

Kui valuutakursid langevad, kipuvad nad langema järsemalt, ütles Soros teleintervjuus Bloomberg Newsile Maailma Majandusfoorumil Davosis.

?Kuni dollari lühiajaline langus on USA majandusele kasulik, võimudele see tegelikult isegi meeldib,? lisas Soros.

73-aastane Soros arvab, et vaatamata dollari langusest jätkavad investorid raha paigutamist USA aktsiaturgudele.

?See, kas aktsiaturud on ülehinnatud või mitte, ei määra tegelikult ära, kas nad lähevad üles või alla,? ütles Soros. ?Aktsiaturud võivad olla ülehinnatud, kuid neid võidakse veelgi enam ülehinnata ja hetkel julgeksin ma öelda, et aktsiaturgude suund on positiivne.?

Dollari kurss on viimasel 12 kuul euro suhtes langenud 14 protsenti ja Jaapani jeeni vastu 9 protsenti. Dollari langus aitab kaasa USA ekspordile, mis novembris kerkis kolme aasta kõrgtasemele. ?Praegu on see väga ohtlik mäng, sest võib kontrolli alt väljuda,? lausus Soros. ?Hetkel aga ameeriklased ei lähe kaasa ühegi interventsiooniga?.

Soros ja tema peamine strateeg Stanley Druckenmiller teenisid 1992. aastal ligi miljard dollarit sellega, et panustasid miljardeid dollareid Suurbritannia naela langusele.

Soros näeb USAle ohtu kui järgmised presidendi valimised võidab taas George Bush. ?Kõik näib olevat väga hea, kuid tegelikult on paljud asjad üsnagi jätkusuutmatud,? ütles ta. Viimasel aastal on ta kahte president Bushi vastast advokaatide rühma toetanud 12,5 miljoni dollariga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing