Adidas-Salomon teenis rekordkasumi, käive langes

Maailma suuruselt teine sporditarvete tootja Adidas-Salomon teenis eelmisel aastal kõigi aegade rekordkasumi, käive jäi tugeva euro tõttu ootustele alla.

Saksa majandusajaleht Handelsblatt vahendab, et kontserni kasum tõusis eelmisel aastal 12%, 260 miljoni euroni. Tulemused vastavad enam-vähem sektoriekspertide ootustele, kes ootasid 261 miljoni euro suurust kasumit.

Valuutakursimõjudeta tõusis kontserni käive 5%, 6,27 miljardi euroni. Eurodes arvestatuna langes käive 4%. Analüütikud arvestasid tulemuste prognoosimisel valuutakursi mõjusid, ootasid aga siiski suuremat 6,4 miljardi euro suurust käivet. Pool Adidase käibest tuleb väljaspool Euroopat.

Adidas-Salomoni kontsern kinnitas, et käesoleval aastal peaks kasum kasvama vähemalt 10% ja käive 3-5%.

Hetkel kuum