5. veebruar 2004 kell 6:51

Börsiülevaade: Telekomi tulemuste ootuses

Täna teeb kolmanda Tallinna börsi ettevõttena oma 2003. aasta tulemused teatavaks Eesti Telekom.

Senini on aasta tulemused suutnud kokku lüüa Norma ja Tallinna Kaubamaja.

Morma tulemustesse suhtuti neutraalselt, kuid kaubanduskontserni tulemused ületasid tugevalt lootusi. See oli ka põhjus, miks Tallinna Kaubamaja aktsia jaanuaris oma 24 protsendise tõusuga oli edukaim Tallinna börsi aktsia.

Äripäeva poolt korraldatud küsitluse andmeil ootavad Suprema, Hansapank, Ühispank, Erste Bank ja ING telekomifirmale keskmiselt 1229 mln kroonist kvartalikäivet, mis on protsendi võrra vähem kui aasta eest. Kasum aktsia kohta peaks see-eest kasvama 1,77 kroonilt 1,99 kroonini ming kulumi- ja maksude-eelne kasum 480 mln kroonilt 509 mln kroonini.

Korralik kasuminumber lubab loota sel aastal vähemalt möödunud aastaga võrdväärset kuue kroonist aktsiadividendi, kuid investoreid tundub huvitavat enam TeliaSonera võimalik aktsiate ülevõtmispakkumine.

Eile sulgus Eesti Telekomi aktsia 118,29 kroonil ehk kõrgeimal tasemel pärast möödunud aasta 8. septembrit.

Hetkel kuum