BusinessWeeki ettevõtete edetabelis on edukamad jaemüügi- ja naftakompaniid

29. märts 2004, 12:17

Ajakirja BusinessWeek koostatud 50 edukaima ettevõtte eesotsas figureerivad peamiselt jaemüügi, energeetika ja tervishoiuseadmetega tegelevad ettevõtted.

Kaheksa näitaja baasil koostatud edetabeli 50 esimese kompanii hulgas on üheksa jaekaubandusettevõtet (kelle hulgas ei ole Fortune 500 suurema firma edetabeli juhti Wal-Marti), seitse naftafirmat ja sama palju tervishoiuseadmetega tegelevat kompaniid.

Fortune edetabeli eesotsas figureerivatest firmadest pääsesid BusinessWeeki edetabeli eesotsa naftagigandid ConocoPhillips (8. koht) ja Chevron Texaco (14. koht). Maailma suurim börsil noteeritud naftakompanii ExxoMobil on (24. kohal).

Tuntumatest tehnoloogiafirmadest sai kõrgeima koha oksjonipidaja eBay (13. koht), arvutite tootja Dell (16. koht) ja internetiportaal Yahoo! (27. koht).

Ajakirja koostatud edetabeli võitjaks osutus kindlustusfirma Progressive, kelle kasum kasvas viimase kolme aasta jooksul 183 protsenti aastas 1,3 miljardi dollarini, millele kaasnes 152protsendiline tulu kasv aktsia kohta.

Edetabel koostatakse kaheksa näitaja põhjal (käibe, kasumi ja aktsia tulususe kasv ühe ja kolme aasta jooksul), millele lisandub puhaskasumi marginaal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing