PM: Saaremaal jätsid poed rahva viinamüügi keelu tõttu leivata

02. juuni 2004, 08:07

Saaremaal keeras eile Saaremaa Tarbijate Ühistu alkoholimüügi keelust kuuldes oma poodide uksed terveks päevaks lukku.

Saaremaal suurimat maapoodide ketti pidav kohalik tarbijate ühistu astus poeuste sulgemisega nende kohalike omavalitsuste vastu, kes keelasid eilsel lastekaitsepäeval alkoholimüügi, kirjutab Postimees.

Pihtla vallas Kaali põhikoolis lastekaitsepäeva puhul oma sajale õpilasele jäätist osta tahtnud koolijuhil Heimar Siirakul ei jäänud muud üle, kui poepidaja ära rääkida ning tagauksest jäätist küsida.

1578 elanikuga Pihtla valla jaoks polnud asi tegelikult veel kõige hullem, sest üks erapoodnik jättis oma kaupluse uksed lahti. Saaremaa ühes suurimas, 2349 elanikuga Leisi vallas ning Pöide vallas olid aga eile kõik poed kinni.

Nii Leisi vallavanem Mart Mäeker kui ka Pöide vallavanem Vilmar Laak nentisid, et kahjuks läksid neil tarbijate ühistu aktsiooniga kaasa ka erapoodnikud ning valla piires ei saanud isegi leiba osta.

Mäeker ütles, et selline suhtumine klientidesse näitab meie kaubanduse hiilgust ja viletsust. «Kurb mõelda, aga selle põhjal jääb küll mulje, justkui baseeruks meie kaubandus ainult alkoholil,» lisas.

Kokku puudutas kaubandusblokaad viit valda ehk rohkem kui veerandit Saaremaad. Kõik need vallad võtsid eelmisel nädalal kuulda Saare maavalitsuse ja lastekaitseliidu soovitust keelata lastekaitsepäeval alkoholiga kauplemine.

Saaremaa Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Peeter Kilumets põhjendas Postimehele nii äärmuslikku sammu sellega, et vallad teatasid oma otsusest liiga hilja ning kauplustes polnud võimalik ümberkorraldusi teha.

Kaupluste sulgemise pärast tarbijakaitsesse kaebekirja kirjutamist kaaluv Pihtla vallavanem Tõnu Hütt ütles, et ühistu põhjendused pole eriti veenvad, sest pealegi olid müüjad ise nõus poode lahti hoidma.

«Issand jumal, kümme kasti õlut tagaruumi tõsta, no mida seal jõuda on,» lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing