• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaar jäi kahe tule vahele

  Eile alustas Reformierakond Tallinnas teravat rünnakut Savisaare vastu, kui pidas konsultatsioone Res Publica ja Rahvaliidu esindajatega linna 2005. aasta eelarve küsimustes.
  Savisaar reageeris eile linnavalitsuse pressikonverentsil sama karmilt. ?Teid ei huvita ilmselt reklaampinnad ega Laia tänava komisjon,? pöördus Savisaar kohe pressikonverentsi algul kohale tulnud paarikümne ajakirjaniku poole, ?vaid Tallinna koalitsiooni saatus.?
  Savisaar ütles, et talle pole selge, millega on tegu, kas läbirääkimistega uueks koalitsiooniks või konsultatsioonidega eelarve üle. ?Keskerakonna käed on vabad. Me räägime uuest poliitilisest olukorrast,? kommenteeris Savisaar varianti, kui Reformierakond praegusest võimuliidust lahkub.
  Savisaar meenutas, et kolm aastat tagasi, kui linnapea oli Tõnis Palts, lahkus Reformierakond võimuliidust Isamaaliiduga. Toona oli selle hinnaks Siim Kallase peaministri koht. ?See on ajend Ansipi peaministriks tegemiseks,? püüdis Savisaar aimata praeguse vastasseisu sisu, ?või kättemaks Tsahkna sunnitud lahkumise eest.?
  Reformierakondlased lükkasid eile ümber koalitsiooni lõhenemise jutud. ?See on üks Edgar Savisaare mitte eriti õnnestunud nali,? kommenteeris Reformierakonna juht Andrus Ansip oma poliitilise rivaali seisukohavõttu. ?Taolisi läbirääkimisi ei käi,? kommenteeris Ansip võimalikku analoogiat minevikuga, ?välistan selle kategooriliselt.?
  Ansipi sõnul ei saaks kolme aasta tagused sündmused praegu korduda, sest Keskerakonda pole praegu üleriigilises koalitsioonis. ?Ikka on kergem seletada asju maaväliste nähtustega kui peeglisse vaadata,? lisas Ansip.
  Eile õhtul kohtusid eelarve küsimuses Reformierakonna, Res Publica ja Rahvaliidu Tallinna piirkonna juhid. Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Keit Pentus ütles, et mingeid tulemusi kohtumisel veel eile polnud, lihtsalt tutvustati üksteisele oma seisukohti.
  Pentuse sõnul on veel vara öelda ka seda, kas Res Publica ja Rahvaliidu nägemus on Reformierakonnale vastuvõetavam kui Keskerakonna oma.
  Savisaar viitas eile sellele, et Reformierakond olevat Res Publicalt nõudnud uues koalitsioonis enam abilinnapeade ja ametite juhtide kohti kui praegu. Eile ei kinnitanud seda ei Pentus ega Res Publica Tallinna piirkonna juht Sven Sester.
  Võimalikku uut linnapea kandidaati eile välja ei toodud. Tallinna abilinnapea, reformierakondlane Peep Aaviksoo ütles, et ta ei kommenteeri, kes on uus linnapea kandidaat. ?Jätaks selle spekuleerijatele,? lisas ta.
  Täna jätkuvad Reformierakonna konsultatsioonid tuleva aasta Tallinna eelarve osas opositsioonierakondade esindajatega. Samuti kohtuvad Reformierakonna esindajad täna Keskerakonna poliitikutega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.