• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kasumihoiatus kukutas 3Mi

  Konglomeraat 3M teatas, et ei suuda täita analüütikute ootusi. Aktsia hind oli eile kella 18ks kukkunud 5 protsenti, 74 dollarile.
  3M teatas, et ootab neljanda kvartali kasumiks 0,90 dollarit aktsia kohta, samas kui analüütikute oodatud number oli 0,92. Ettevõtte kolmanda kvartali tulemused jäid alla analüütikute ootustele. 3M teenis kolmandas kvartalis 0,97 dollarit kasumi aktsia kohta 4,97 mld dollarilise käibe juures.
  Raymond James & Associatesi peainvesteerimisstrateegi Jeffrey Sauti sõnul võib USA aktsiaturg jääda liikuma kitsasse vahemikku. S&P 500 indeks on sel aastal kõikunud 8,9protsendises koridoris. "Firmade kasumi kasv tuleb väiksem, kui suurem osa inimesi arvab," ütles Saut Bloombergile. "2005. aasta kasumiootused on liiga kõrged." Ta soovitab investoritel hoida kütuse- ja energeetikasektori aktsiate osakaalu portfellis suuremana, kui need aktsiad on esindatud indeksis.
  S&P 500 indeksisse kuuluvate firmade kasumi kasv aeglustus kolmandas kvartalis tõenäoliselt keskmiselt 14,1 protsendile ja aeglustub neljandas kvartalis 15,5 protsendile võrreldes eelneva nelja kvartaliga, mil kasumid kasvasid vähemalt 20 protsenti. Alanud nädalal avaldab kvartalitulemused enam kui 180 S&P 500 indeksisse kuuluvat firmat.
  Aktsiaturud ootasid eile hilisõhtul tulemused avaldanud IBMilt kasumi kasvu 1,14 dollarile aktsia kohta. Selline oli Thompsoni küsitletud 21 analüütiku keskmine ootus. Aasta eest oli firma kasum 1,02 dollarit aktsia kohta.
  Kindlustusmaakleri Marsh & McLennan aktsia jätkas kukkumiste seeriat. Eile kella 18ks oli aktsia langenud 8,4 protsenti, 26,75 dollarile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.