Romet Kreek • 18. oktoober 2004 kell 22:00

Kasumihoiatus kukutas 3Mi

Konglomeraat 3M teatas, et ei suuda täita analüütikute ootusi. Aktsia hind oli eile kella 18ks kukkunud 5 protsenti, 74 dollarile.

3M teatas, et ootab neljanda kvartali kasumiks 0,90 dollarit aktsia kohta, samas kui analüütikute oodatud number oli 0,92. Ettevõtte kolmanda kvartali tulemused jäid alla analüütikute ootustele. 3M teenis kolmandas kvartalis 0,97 dollarit kasumi aktsia kohta 4,97 mld dollarilise käibe juures.

Raymond James & Associatesi peainvesteerimisstrateegi Jeffrey Sauti sõnul võib USA aktsiaturg jääda liikuma kitsasse vahemikku. S&P 500 indeks on sel aastal kõikunud 8,9protsendises koridoris. "Firmade kasumi kasv tuleb väiksem, kui suurem osa inimesi arvab," ütles Saut Bloombergile. "2005. aasta kasumiootused on liiga kõrged." Ta soovitab investoritel hoida kütuse- ja energeetikasektori aktsiate osakaalu portfellis suuremana, kui need aktsiad on esindatud indeksis.

S&P 500 indeksisse kuuluvate firmade kasumi kasv aeglustus kolmandas kvartalis tõenäoliselt keskmiselt 14,1 protsendile ja aeglustub neljandas kvartalis 15,5 protsendile võrreldes eelneva nelja kvartaliga, mil kasumid kasvasid vähemalt 20 protsenti. Alanud nädalal avaldab kvartalitulemused enam kui 180 S&P 500 indeksisse kuuluvat firmat.

Aktsiaturud ootasid eile hilisõhtul tulemused avaldanud IBMilt kasumi kasvu 1,14 dollarile aktsia kohta. Selline oli Thompsoni küsitletud 21 analüütiku keskmine ootus. Aasta eest oli firma kasum 1,02 dollarit aktsia kohta.

Kindlustusmaakleri Marsh & McLennan aktsia jätkas kukkumiste seeriat. Eile kella 18ks oli aktsia langenud 8,4 protsenti, 26,75 dollarile.

Hetkel kuum