Liis Kängsepp • 20. oktoober 2004 kell 22:00

Baltika avab nädalaga kolm poodi

Kokku on Baltikal nüüd kuues eri riigis 78 kauplust, pea pooled neist Montoni nime all. Kokku on poode pea poole võrra enam kui kaks aastat tagasi. Siis oli Baltikal 55 kauplust.

Riias avatakse Baltmani pood Domina keskuses ning CHR/Evermeni pood Alfa keskuses. Varssavis avatakse täna Montoni kauplus Arkaadia keskuses. Samas sulgeb ettevõte Riias aasta lõpuks kaks poodi ning Poolas lõppevad järgmisel aastal nii mõnedki lepingud, mille pikendamine pole kindel.

?Juhime Poolas pindasid juba paremini läbi selle, et ei arenda seal enam nii suuri pindasid, kui varasemad rendilepingud ette nägid,? sõnas ASi Baltika jaekaubanduse direktor Maire Milder. ?Oleme oma brändi positsioneeringud väga kindlalt paika saanud.?

Montoni üheks konkurendiks on Poola päritolu bränd Reserved, mida Eestis haldab OÜ LPP Retail. Selle juhi Hendrik I. Passi sõnul ei mõjuta Baltika poodide avamine absoluutselt Reservedi kaubamärgi müüginumbreid Poolas.

?Kaheksa poodi on Poola turu jaoks liiga tühine number,? lausus Pass, kelle sõnul on emafirmal ainuüksi Reservedi märki kandvaid poode Poolas pea kümme korda rohkem. ?Tarbija power?it on seal mitu-mitu korda rohkem.?

Siiski on ka Reserved Poolas poode sulgenud. ?Minu teada käib neil praegu asukohtade optimeerimine,? tunnistas Pass. ?Esimesi poode on kinni pandud ja avatud aina suurematel pindadel.?

Milderi sõnul Baltika brände Reservediga siiski eriti võrrelda ei saa, kuna kollektsioonid on tema sõnul erinevad. ?On selgelt näha, et nende väga casual toode ei ole meie trump,? selgitas Milder, lisades, et Baltika pakub ka Poola turul formaalsemat moodi.

Optimeerimine toimub hetkel Läti turulgi ? Milderi sõnul areneb Läti turg praegu väga kiiresti ning varasematest kaubanduspiirkondadest liigutakse edasi suurematesse keskustesse.

Baltikalgi on aasta lõpul plaanis avada Montoni pood Alfa Keskuses, samas on juba suletud kauplusi, mis on asunud otse tänaval.

?Küsimus on selles, et uusi poode teeme me ainult tugevatesse keskustesse,? sõnas Milder. ?Tegemist on brändiportfelli korrastamisega.?

Hetkel kuum