• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA kütteõlivarud kahanesid

  USA kütteõlivarud kahanesid. See tõstis toornafta hinna rekordtaseme lähedale. Turuosalised kardavad, et sel aastal tuleb USAs tavapärasest külmem talv. USA kütteõlivarud on aga juba kahanenud.
  Toornafta hind sai vahepealsest nõrkusest üle ja tõusis kolmapäeval New Yorgis novembrikuu lepingute näol 3,1 protsenti, 54,92 dollarile, käies päeva sees ka 55,20 dollaril. USA energeetikaministeerium teatas, et kütteõli laojääk on kahanenud mullu sama perioodiga võrreldes 11 protsenti, 49,5 mln barrelile. Nafta hinna päevasisene rekord oli 18. oktoobril, mil must kuld maksis 55,33 dollarit.
  Ka eile jätkas toornafta hind tõusu. Londonis tõusis detsembrikuu Brenti segu futuur kella 16.50ks 50,98 dollarile.
  Ilmaennustajad Earth Satellite ja AccuWeather prognoosivad USA idaosas tavapärasest külmemat talve.
  ?Võimalik tavalisest külmem talv valmistab täiendava probleemi USA kütteõli laovarudele,? ütles Londonis asuva Sucdeni maakler Robert Montefusco.
  ?Ma ei usu, et ma näen veel kunagi 35dollarilist naftahinda,? ütles energeetika riskifondijuht Boone Pickens Bloombergile. ?Fundamentaalnäitajad soosivad progresseeruvalt kõrgemat nafta hinda.?
  ?See kütteõlimure on olnud turul juba vähemalt kaks nädalat, kuid üleeile avaldatud laovaru numbrid kinnitasid hiljutist trendi ? see on jätkuvalt turu keskne huvi,? ütles ABN Amro Londonis asuv maakler Paul Goodhew. ?Kui meil läheb külmaks, liiguvad hinnad kõrgemale.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.