Euroopa börsid: paberi hinnatõus mõjub tootjatele hästi

23. november 2004, 13:29

Suurte metsakontsernide otsus paberi hinnatõusuga oma kasumit kasvatada on täna aidanud sektori väärtpaberid tõusule.

Maailma suurimad paberitootjad Stora Enso ja UPM-Kymmene hoiatasid eile tarbijaid lähenevast paberi hinnatõusust. Investeerimispank Goldman, Sachs Co analüütiku sõnul on suurte paberitootjate hinnastrateegia muutmine positiivne kogu sektorile. Panga sõnul vähendab see ületootmist, mis senini on seganud paberihinnal tõusmast. Stora Enso oli kella üheks oma aktsiale lisanud 1,2% ja UPM-Kymmene 0,7%, tõusnud vastavalt 11,55 ja 16,27 euroni.

Nafta hinnalangus ja dollari tugevnemine euro vastu on andnud täna Euroopa aktsiaturgudele jõudu tõusmiseks. Loodetakse, et kõik halvad uudised on aktsiahindades sees, mistõttu iga vähegi hea uudis võetakse positiivselt vastu.

Odavlennufirma Easyjet, mille 30. septembril lõppenud majandusaasta käive ja kasum ületasid möödunud aasta tulemusi vastavalt 17% ja 27%, on lisanud oma hinnale 2,1% ning jõudnud 187 pennini.

Hästi on alustanud päeva ka maailma suurim kaevandusfirma BHP Billiton, mis ostis 2,27 mld AUD (21,4 mln krooni) eest tagasi oma Austraalia üksuse aktsiaid. Investorid loodavad, et see aitab tõsta firma kasumit.
BHP Billiton aktsia oli keskpäevaks tõusnud 2,9%, tasemeni 603 penni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing