Tarmo Riisenberg • 22. detsember 2004 kell 22:00

Ka talvel tasub telefoni hoida

Telefoni sattunud lumi tekitab sulades samasuguseid kahjustusi nagu tavaline vesi, halvemal juhul tähendab see aga telefoni kasutuskõlbmatuks muutumist. Seetõttu tasub talvel sportides või lihtsalt õues viibides kanda telefoni sellises taskus, kust telefon ei saa välja kukkuda või kuhu ei pääse lumi.

Talvine miinustemperatuur mõjutab ka aku tööd. Seega ei tasu imestada, kui mobiili aku talvel õues kasutades mõnevõrra vähem vastu peab kui soojemate temperatuuride juues. Tegu ei ole veaga, mis nõuaks telefoni hooldusesse toomist, vaid lihtsalt aku mahutavuse vähenemisega. Siin ka üks väike nipp: kui telefoni aku talvel õues viibides tühjaks saab, aga üks kõne tuleb ilmtingimata siiski veel pidada, tasub aku mõneks ajaks soojenema panna. Ülessoojenenud akus on piisavalt voolu, et viimane vajalik kõne veel peetud saaks.

Ehmatada ei tasuks ka sellest, kui telefoni ekraan miinustemperatuuride puhul veidi mõtlikuks jääb.

Hetkel kuum