Inno Tähismaa • 2. mai 2005 kell 11:41

Seakasvatajatel tuleb 15. maiks PRIA-le teatada oma sigade arv

Seakasvatajatel tuleb 15. maiks PRIA-le teada anda 1. mail karjas olnud sigade arv ja ka see, kui palju igas sigalas sigu oli.

Põllumajandusministri määrusemuudatuse kohaselt tuleb kord aastas koguda infot, mis annab ülevaate Eestis kasvatatavate sigade arvu kohta, teatas Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) esindaja. Neid andmeid kasutab Veterinaar- ja toiduamet järelevalve teostamiseks.

Erinevalt veistest, lammastest ja kitsedest, ei pea kõiki sigu märgistama ja PRIAs loomade registris registreerima. PRIAs peab olema kirjas loomakasvatushoone, kus sigu kasvatatakse. Plastikust kõrvamärgi või tätoveeringuga tuleb märgistada ainult need sead, kes viiakse ühest sigalast teise. Sigade liikumisest tuleb seejärel registrivormiga PRIA-le teada anda.

Registrivorme ja lisainfot saab PRIA piirkondlikest büroodest ja <#veebilehelt=http://web.pria.ee/registrid/loomade_register/>.

Hetkel kuum