Spekulatsioonid tõstsid aktsiaid

Romet Kreek 02. veebruar 2006, 00:00

Eile oli Euroopas liikvel mitu ettevõtte ülevõtmiskõlakat, mis liigutasid aktsiate hindu.

Briti FTSE 100 indeks tõusis 4,5 aasta kõrgeimale tasemele. Varade mahult Briti viies pank Lloyds TSB olevat saanud ühelt USA pangalt ülevõtmispakkumise hinnaga 700 penni aktsiast. Aktsia hind tõusis 5,6 protsenti, 538 pennile. See oli panga aktsiale enam kui kolme aasta kõrgeim tase. Financial Times avaldas loo kõlakatest, mille kohaselt tegi USA pank Lloyds TSB-le ülevõtmispakkumise. Ka Hispaania suuruselt teine laenuandja Banco Bilbao Vizcaya Argentaria kaaluvat pakkumise tegemist Lloyds TSB ülevõtmiseks. Seda kirjutas Briti leht Guardian. Keegi asjaosalistest kuulujutte loomulikult ei kommenteerinud. "Need on vaid mitme viimase nädala jooksul liikunud spekulatsioonide jätkumised," ütles Credit Suisse'i analüütik Jonathan Pierce Bloombergile. "Lloyds oleks atraktiivne pikendus väljaspool Suurbritanniat asuvale pangale."

Unileveri aktsia hind tõusis 1,9 protsenti, 602 pennile, kuna ettevõte võivat olla ülevõtmistele spetsialiseerunud ettevõtete sihikul.

Eile tõusis kõlaka peale ka Rootsi ettevõtte Electroluxi aktsia. Kuulujutu põhjal soovib Lõuna-Korea LG Electronics ettevõtet üle võtta. "Ma kuulsin seda kõlakat ja see liigutab tõenäoliselt aktsia hinda," ütles Enskilda Securitiese analüütik Anders Trapp Bloombergile. "Loomulikult on sektoris ettevõtteid, kes soovivad teha tööstusharusiseseid ülevõtmisi." Electroluxi aktsia hind tõusis 1,97 protsenti, 207 Rootsi kroonile.

"Meie poliitika on mitte kinnitada ega ümber lükata mistahes kuulujutte," ütles Electroluxi pressiesindaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing