16. oktoober 2006 kell 13:31

Rootsis astus kultuuriminister tagasi

Kultuuriminister Cecilia Stegö astus tagasi, kuna polnud 15 aastat televisioonimaksu maksnud, vahendas Bloomberg.

Cecilia Stegö astus tagasi, kuna polnud 15 aastat maksnud televisioonimaksu ning palkas mitteametlikult koduabilise." Ma soovin valitsusele edu uue Rootsi loomisel! Mul on kahju, et tänu minule on algus veidi pidurudunud," lisas Stegö.

Riigipäeva maksukomisjoni moderaadist esimehe Lennart Hedkvisti sõnul on Stegö Chiló tagasiastumine kergendus, sest väga paljud on tema eksimuse hukka mõistnud ja ministriameti jätkamine olnuks võimatu. Hedkvist kinnitab, et kuigi lühikeses perspektiivis on kahe ministri järjestikku skandaaliga tagasiastumine halb, on see tulevikku silmas pidades ainult hea, sest nii jäid valimislubadused määrimata.Tagasi on astunud ka kaubandusminister Maria Borelius, kes on minevikus teinud kahtlasi aktsiatehinguid. Samuti pole Borelius oma luksusliku elamu pealt makse maksnud ning on tunnistanud, et maksis oma lapsehoidjale ümbrikupalka.

Hetkel kuum