27. november 2006 kell 8:51

Bushi soomus-Cadillacid tegid Tallinnas tutvumisringe

Laupäeva keskpäeval Eestisse jõudnud president George W. Bushi korteeži kuuluvad autod tankisid lennujaama lähedal Statoili tanklas ja tegid eile Tallinnas tutvumisringi.

Laupäeva keskpäeval sõitsid Tallinna lennuväljal hiidveolennuki Hercules kõhust Eesti pinnale president Bushi korteeži (turva)autod, kirjutas SL Õhtuleht. Nii jõudsid Eestisse kaks Cadillac DeVille`i tüüpi soomuskerega ligikaudu üheksa tonni kaaluvat, kuulikindlate rehvidega, reaktiivmürsu tabamusele vastupidavat ja tavaautost kümme korda paksemate klaasidega masinat.

Kaks ühesugust, kokku 90 miljonit krooni maksvat hiiglast peavad korteežis sõitma selleks, et võimalik terrorist ei teaks, kummas kindluses president istub.

Mõlemat Cadillaci turvab üks USA salateenistuse vägevalt relvastatud suur must GMC džiip. Neist pisut erinevas, kuid sama muljetavaldavas mustas ohtralt antennidega täis pikitud valveautos sõidab operatsiooni eest vastutav kõrgem salateenistuse ohvitser. Ka need autod jõudsid laupäeval Eestisse.

Presidendi turvapaketi sabas sõidavad riigipea arvuka saatjaskonna väikebussid. Seal võivad istuda Eestit väisav riigisekretär Condoleezza Rice, riigi julgeolekunõunik Stephen Hadley ja riigipea personaliülem Joshua Bolten.

Hetkel kuum