Mariliis Pinn • 29. november 2006 kell 11:07

Tallinn osaleb Brüsseli jõuluturul

Reedel, 1. detsembril avab Tallinn aukülalisena mainekal jõuluturul Brüsselis oma väljapaneku.

Traditsioonilisel Brüsseli jõuluturul osaleb aukülalisena igal aastal üks linn või regioon, milleks tänavu on Tallinn, kelle päralt on aukülalisele mõeldud St. Catherine'i plats. Jõluturu avamisel osalevad Tallinna linnapea Jüri Ratas ning abilinnapead Kaia Jäppinen, Jaanus Mutli ja Taavi Aas, teatas Tallinna pressiteenistus.

Tallinna linnapea Jüri Ratase sõnul on linnal suur au osaleda nii traditsioonilisel ja mastaapsel üritusel, kui seda on Brüsseli jõuluturg. "Ühtlasi on see hea võimalus tutvustada Tallinna ja ka kogu Eestit kui turismisihtpunkti ning reklaamida Tallinna kui 2011. aasta kultuuripealinna," ütles Ratas.

Abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul saab Brüsseli jõuluturul Tallinn ja kogu Eesti kuu aja jooksul tutvustada end vähemalt kolmele miljonile külalisele. "Jõuluturu toimumisaeg on meile suurepärane, kuna just detsembris antakse Brüsseli euroametnikele üle ka Tallinna ametlik taotlus saada Euroopa kultuuripealinnaks aastal 2011," tõdes Jäppinen.

Platsil on kuus topeltpaviljoni, kus kaubeldakse Tallinnale iseloomulike toodetega ning tutvustatakse linna kui põnevat turismisihtkohta. Eesti käsitööd esindab Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit oma liikmete kaubaga, peaväljapanija on Elo Kallas (OÜ Elotroi) villaste kampsunite jm. toodetega. Tallinna Keraamikatehase paviljonis pakutakse lisaks keraamikale ka klaasehteid ja käsitsi maalitud siidkangaid. Maalitud keraamikat ja portselani pakub kunstnik Helina Tilk, kes on ühes paviljonis kõrvuti puitkäsitöömeister Leonhard Bogdanoviga. Maiustustega on esindatud AS Kalev, pakkudes laia tootevalikut tuntud headuses. Toidupaviljonis pakutakse pannkooke kodumaiste moosidega, maitsvat eesti suppi ja kaeraküpsised. Joogipaviljonis aga õuna-sõstraveini baasil valmistatud eesti naturaalset hõõgveini, Liviko tooteid eesotsas Vana Tallinnaga ning Saku heledat ja tumedat õlut ja siidrit. Samuti saab külastaja maitsta tervislikku astelpaju-õuna ja astelpaju-pohla mahlajooki.

Tallinna jõuluturgu Brüsselis korraldab Tallinna Ettevõtlusamet koostöös Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti ja Estonian Promotion OÜ-ga. Tallinna osalemist Brüsseli jõuluturul toetab Estonian Air.

Hetkel kuum