Mariliis Pinn • 11. jaanuar 2007 kell 10:51

Kommentaar: Keskerakond aitab hääletult alistuda

Kas Keskerakond ja tema juhid ikka seisavad Eesti demokraatia ja iseseisvuse eest, küsib Äripäeva peatoimetaja asetäitja Raimo Ülavere oma kolumnis.

„Mina selles veendunud ei ole. Eelmine aasta nägi mitut etappi projektist “Vene poliitilise kapitali imbumine Eestisse” – projektist, mille elujõudu tunnistas Kaitsepolitsei juba üle-eelmise aasta kokkuvõtetes. Projekti siinne kuraator tundub aga olevat just Edgar Savisaar, majandusminister ja Eesti ühe mõjukama erakonna esimees,” kirjutab Ülavere.

„Mida ikkagi tähendab Keskerakonna ja Vladimir Putini nukupartei Ühtne Venemaa paar aastat tagasi sõlmitud koostöölepe? Mis asju ajab Ain Seppik oma sagedastel Moskva külaskäikudel? Millest rääkisid Edgar Savisaar ja Ühtse Venemaa juht Boris Grõzlov kohtumisel detsembri keskel? Miks on Savisaarel viimaste kuude jooksul mitmel korral olnud vaja provotseerida inimesi kodusõjale? Mis eesmärki kannab Keskerakonna kontrolli all olevas ajalehes Ansipi, Laari ja Velliste tembeldamine natsideks?” küsib Ülavere.

Vastused nendele küsimustele on Raimo Ülavere homme Äripäevas ilmuvas kolumnis.

Hetkel kuum