• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raha kontol hoida pole patt

  Börsid langevad. Lisaks Tallinna börsile on pilt muutunud ärevaks ka globaalsetel börsidel: Hiina eilne 9% langus tõmbas alla börsid üle maailma. Mida peaks investor tegema?
  Tänasesse langusesse väikeinvestor müüma ei peaks, langus on läinud liiga paaniliseks. Tulevasi hindu on väga raske prognoosida, kuid 3-5 päeva lõikes võiks aktsiad Tallinnas veidi kõrgemal olla, 2-3 kuu lõikes madalamal. Seega võiks väikeinvestor kasutada võimalikke põrkeid turul müümiseks. Miks? Sest tõus börsidel on viimaseil aastail olnud tugev, see loob alati ka ruumi korrektsiooniks.
  Eriti riskantsed on praegu arenevate turgude positsioonid (Hiina, India, Venemaa, Ida-Euroopa), sest need turud liiguvad ka allapoole keskmisest kiiremini. Lähikuil investorid pigem väljuvad kõrge riskiga investeeringuist. Arenenud turgudel (Jaapan, USA, Lääne-Euroopa) on küll vähem langusruumi, kuid mõningane korrektsioon on sealgi tõenäoline. Seetõttu olen viimastel kuudel oma investeerimispositsioone realiseerinud. Suurem osa portfellist on rahas, ootamas soodsamaid aegu.
  Raha (deposiidi) hoidmine kontol on üsna tüütu, tootlus on napp. Pikalt raha kontol hoida polegi mõistlik, kuid närvilistel aegadel päris arukas. Maailma legendaarsemaid investoreid Buffett on öelnud: "Kui häid investeerimisvõimalusi pole, tuleb raha kontol hoida. See on piinarikas olukord, aga kaugeltki mitte nii piinarikas kui rumalalt investeerida."
  Pole vaja ka kogu portfelli tühjaks müüa, aitab, kui vähendada positsioone (eriti arenevatel turgudel). Siis on laskemoona odavalt osta, kui aktsiad peaks tõepoolest langema.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Urve Palo lahkub Novoloto tegevjuhi kohalt
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Mitmesse ametisse otsitakse töötajaid riigikogust parema palgaga
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.