Mariliis Pinn • 3. aprill 2007 kell 15:27

Vare: Eesti majandus Vene boikotist kokku ei varise

Venemaa asepeaministri Sergei Ivanovi üleskutse boikoteerida Eesti kaupu ja mitte reisida enam Eestisse, ei too transiidieksperdi Raivo Vare hinnangul Eestile tõsiseid majanduslikke tagajärgi, kuid võib anda löögi üksikutele firmadele.

«Sellest ei räägita eriti palju, aga Venemaa on rakendanud blokaadi alates 1997. aastast süstemaatiliselt mitte ainult meie, vaid erinevate riikide ja ka kaupade suhtes,» rõhutas Vare Postimees Online’ile.

Mis puudutab näiteks transiidi keelamist, siis sellesse Vare ei usu. «No ei usu,» lausus Vare. Mingites kaubagruppides on see tema hinnangul küll võimalik, sest kindlasti kasutatakse poliitilise motivatsiooniga meetmeid ka selleks, et teatud konkurente välja tõrjuda.

«Lihtsamalt öeldes - need naftamehed, kellel on paremad suhted ladvikuga, saavad ikka edasi vedada, ja need, kellel pole nii head suhted, need saavad laksu.»

Hetkel kuum