19. juuni 2007 kell 12:54

Vallavanem: piirame ka Viimsis alkoholimüüki!

Viimsi vallavanem Urmas Arumäe sõnul on Tallinna eeskujul plaanis alkoholimüüki piirata ka Viimsi vallal.

"Oleme korra üle elanud olukorra, kus Tallinnas oli kehtestatud alkoholipiirang, kuid Viimsis mitte. See oli jube rumal olukord! Kõik inimesed, eriti noortekambad, sõitsid Viimsi valda joogivarusid täiendama, kuid mitte kõik ei sõitnud joogiga koju tagasi, vaid tekitasid siin korralagedust. Meil pole muud head võimalust. Me ei saa ju Statoilil müüki keelata. Seega - meil on nüüd eelnõu valmis ja 26. juunil on volikogu erakorraline istung, kus see eelnõu on ka, lisaks teistele küsimustele, päevakorrapunktina kirjas," kommenteeris Arumäe Viimsi valla plaani piirata alkoholimüüki.

"Mina pole spetsialist, olen ka liberaalse majanduse pooldaja. Arvan samuti, et mõistlikud inimesed ei kuritarvita olukorda, kui saadakse kasvõi 24h osta alkoholi," märkis Arumäe ning lisas, et vald on tutvunud politsei vastavate analüüsidega ning sellest on järeldatud, et noored kogunevad peamiselt peale kella kaheksat. "Olen tutvunud politsei analüüsidega, meil on politseiga tihe läbisaamine ka muidu, kuid noorte hängimise ja tšillimise tahe tekib tavaliselt peale kaheksat ja selles osas oleks õige piirata sel ajal alkoholimüüki," lisas ta.

Arumäe ei arva, et piirangu tõttu kannatavad eelkõige need inimesed, kes tarvitavad alkoholi mõistlikult. "Nõme on osta õlut suurest kauplusest, tark on minna hoopis hulgilattu ja osta sealt. Nii saab ka odavamalt ja pärast saab kodus mõnusalt õlu külmikust võtta," märkis vallavanem.

"Poed väidavad, et kuna nad viina müüa ei saa, siis panevad poed kinni - pangu siis kinni! See on väga nõme seisukoht!" avaldas vallavanem oma arvamust.

Hetkel kuum