27. juuni 2007 kell 7:56

Poola ajakiri pani esikaanele alasti Merkeli

Poola konservatiivne nädalaajakiri Wprost reageeris läinud nädala lõpul Brüsselis peetud Euroopa Liidu tippkohtumisele esikaanega, millel näeb alasti Saksamaa liidukantslerit Angela Merkelit, kelle rinnanibusid imevad Poola president ja peaminister, kaksikvennad Lech ja Jaroslaw Kaczynski.

Skandaalset fotomontaaži saadab Angela Merkeli kohta käiv tekst "Macocha Europy", mis tõlkes tähendab "Euroopa võõrasema". Kui uskuda Berliini päevalehte BZ, siis tähendab macocha lõbumajaargoos ka "räpane eit" või "libu", vahendas SLÕhtuleht.

Nõnda väljendab 700 000 lugejaga konservatiivne nädalaajakiri oma pahameelt läinud nädalal Brüsselis Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli eesistumisel peetud Euroopa Liidu tippkohtumise tulemustega.

Tänu just Merkeli visadusele saavutas tippkohtumine kompromissi Prantsusmaa ja Hollandi vastuseisu tõttu vastu võtmata jäänud Euroopa Liidu põhiseaduslepingus.

Kõige enam nägi Saksamaa liidukantsler Brüsselis vaeva Poolat tippkohtumisel esindanud president Lech Kaczynskiga, kes konsulteeris pidevalt telefoni teel Varssavisse jäänud peaministri, kaksikvend Jaroslaw Kaczynskiga.

Hetkel kuum