• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  DSL Linux - uus operatsiooni-süsteem väga vanadele arvutitele

  Arvutite aegumise peamise põhjuse, tarkvara suurenevate ressursinõudmiste vastu aitab ülimalt kompaktne Linux.
  Üks hea vastus raudvara aegumise probleemile on tuntust koguv Linuxi distributsioon DSL (Damn Small Linux), mis tootja kodulehel antud miinimumnõuete kohaselt vajab tööks vähemalt 486 protsessorit koos 16MB mäluga. Nagu teada, ei maksa niisugune arvuti tänapäeval üldse midagi, pigem võib küsida kohusetundlikult omanikult raha selle minematassimise eest.
  Praegusel kujul on selles distributsioonis lisaks tuumale mitu veebilehitsejat (sealhulgas FireFox), tekstitoimetajat, multimeediaprogrammi, samuti failikorraldaja, pdf-failide vaataja, mõned mängud, isegi mingisugune WiFi-tugi, SSH/FTP/HTTP-server ja palju muud.
  Kõige parem selle juures on, et iga koolipoiss või -tüdruk saab selle tarkvara suhteliselt vähese pusimisega kenasti tööle, kui vähegi viitsib. See aga võimaldab nii mõnelegi moraalselt vananenud tarkvaraga kompuutrile paar aastakest lisaaega näiteks koduse netitöökohana.
  Igaüks teab - arvutitootmine on mürgine värk. Niisama mürgised on ka elektroonikajäätmed. Masstoodanguna personaalarvutite kokkupanekuks kulub palju haruldasi tooraineid, mille kokku korjamine vanadest raalidest aga enam eriti ära ei tasu.
  Uued arvutid on samas hinnalt üsna kallid ja eriti kalliks muudab nende ostmise see, et arvutitehnoloogia vananeb moraalselt kiiresti.
  Praktikas võib öelda, et arvutite vananemine on eelkõige tarkvara probleem. Prügilasse kipub minema palju niisugust "rauda", mis on veel igati tore ja tubli, aga sellel olev tarkvara ei kõlba enam kuhugi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toidutööstuse juht: uus reaalsus on oluliselt kallim
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Netflix koondas tulude langemise tõttu 150 inimest
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Eesti puitmajatootjatele terendab Ukrainas suur tööots
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtusid eile Ukraina Ülemraada liikmete ja Žõtomõri delegatsiooniga, et arutada oblasti ülesehitamist ning seda, kuidas Eesti saaks sellesse panustada, teatas majandusministeerium.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtusid eile Ukraina Ülemraada liikmete ja Žõtomõri delegatsiooniga, et arutada oblasti ülesehitamist ning seda, kuidas Eesti saaks sellesse panustada, teatas majandusministeerium.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.