3. september 2007 kell 6:16

Riik kaalub kooli vältivate laste vanemate karistamist

Haridus- ja teadusminister on õhku paisanud lubaduse lugeda üle õpilaskonna mustad lambad, nad koolipinki tagasi saada ja muuta seadust, et oleks võimalik võtta vastutusele vanemad, kes on jätnud lapse koolitamise saatuse hooleks.

Möödunud nädalal tõi riigikontrolli audit välja, et puudumiste tagajärjel katkestab igal aastal tuhatkond õpilast koolitee põhiharidust omandamata ning ligi 1500 last pole Eestis koolipinki jõudnud, ehkki nende vanemad võtavad iga kuu riigilt vastu lapsetoetust, kirjutab Postimees.

Haridus- ja teadusministri Tõnis Lukase kinnitusel on alanud aasta prioriteediks koolist eemale jäänud lapsed koolipinki tagasi tuua.

"Võtsime omaks riigikontrolli ettepaneku, et on vaja täpsustada vanemate vastutust," viitas ta ühele võimalusele. See tähendab seaduste muutmist, sest praegu pole võimalik vanemaid karistada.

Hetkel kuum